07-09-2022

Našich 5 nejlepších anglicky mluvených romantických filmů

Jak jsme již zmínili v jednom z našich předchozích příspěvků, sledování filmů v originálním znění je skvělý nápad, jak si zlepšit angličtinu a zároveň se pobavit.

A jen máloco je lepší než se bavit s člověkem, kterého milujete!

Pokud hledáte perfektní filmy, které vám pomohou procvičit si angličtinu a zároveň navodí romantickou atmosféru, už nehledejte!

Našich 5 nejlepších romantických anglických filmů:

1. The Notebook

Film natočený podle stejnojmenného románu z roku 1996 se stal v roce 2004 velkým hitem.

Film s Ryan Gosling a Rachel McAdams v hlavních rolích sleduje příběh chudého dělníka Noah a sedmnáctileté dědičky Allie. Během svého milostného příběhu je pár nucen snášet odloučení, společenské odmítnutí a dokonce i nemoc.

Film se stal tak slavným, že se dnes termín "Notebooked" s oblibou používá pro přesvědčení někoho, aby se na romantický film díval (a líbil se mu), i když se mu nechce!

2. Crazy Stupid Love

Ryan Gosling se na našem seznamu objevuje podruhé, a to ve filmu z roku 2011 s hvězdným hereckým obsazením včetně Steve Carrell, Julianne Moore, Emmy Stone a Marisa Tomei.

Sledujeme osudy Cal Weaver, čtyřicátníka, který zjistí, že ho jeho žena podvádí. Bez skutečného životního směru se stane "učedníkem" Jacob, pohledného muže, který si myslí, že ví všechno o vztazích se ženami. To, co následuje, je stejně vtipné jako dojemné.

3. Notting Hill

Britsko-americká romantická komedie z roku 1999 s hvězdami Julia Roberts a Hugh Grant v hlavních rolích se stala nejvýdělečnějším britským filmem všech dob.

Objevíte velmi nepravděpodobný románek mezi William, majitelem nezávislého knihkupectví, a Anna, hollywoodskou hvězdou, která se náhodou ocitla v jeho obchodě.

4. Casablanca

Film Casablanca, který mnozí filmoví odborníci a fanoušci považují za jeden z nejlepších filmů historie, je jedním z nejoblíbenějších a nejdiskutovanějších milostných příběhů.

Film byl uveden v roce 1942 a v hlavních rolích se objevily filmové legendy Humphrey Bogart a Ingrid Bergman.Díky němu vznikly nezapomenutelné hlášky, které znají nazpaměť celé generace.

Příběh se odehrává za druhé světové války a jeho hrdinou je americký emigrant, který se musí rozhodnout mezi láskou k ženě a povinností pomoci jí a jejímu manželovi uprchnout z Casablanky.

5. 10 Things I Hate About You

Tato romantická komedie, jeden z kultovních filmů 90. let, je moderní adaptací hry Williama Shakespeara " The Taming of the Shrew".

Tento film s Julia Stiles, Heath Ledgerem a Joseph-Gordonem Levit se stal kultovním snímkem mileniálů po celém světě.

Kat, středoškolačka, se zapojí do pokusu své sestry přesvědčit rodinu, aby ji pustila ven. Poté se seznámí s Patrick, " bad boy ", který je najat, aby s ní chodil. Ačkoli se zdá, že nemají mnoho společného, drží spolu.

Doufáme, že se vám naše doporučení budou líbit (a nezapomeňte se na ně podívat v angličtině!).

Nezapomeňte, že neustálé poslouchání, čtení a mluvení anglicky vám pomůže dosáhnout rychlejšího pokroku.

Pokud se chcete naučit a zvládnout angličtinu rychleji než kdykoli předtím, zveme vás, abyste nám zavolali nebo nás kontaktovali prostřednictvím našeho online formuláře.

Share this article on facebook , linkedin or tell a friend