24-06-2022

Jak si snadno a efektivně zlepšit angličtinu?

Naše rady a metody pro zlepšení angličtiny

Zvládnutí jazyka vyžaduje pravidelné procvičování. To samozřejmě platí i pro angličtinu, která je základním komunikačním jazykem pro cestování, práci v zahraničí, mezinárodní komunikaci a významnou devizou životopisu.

Ačkoli se angličtina vyučuje již od základní školy, často se stává, že na konci školní docházky mají žáci problémy se spontánním a správným mluvením v angličtině. Nejlepším způsobem, jak si zlepšit angličtinu, je pravidelně ji procvičovat, a to i každý den. Zde jsou naše tipy a metody, které vám pomohou zlepšit vaše znalosti angličtiny.

Využití online zdrojů

Internet je pokladnicí bezplatných online zdrojů: kartiček se slovíčky, gramatických lekcí, online testů nebo cvičení atd. Je to užitečný způsob, jak si zapamatovat základní anglické výrazy nebo užitečné výrazy.

Je to však metoda, která má své limity. Samostatné učení angličtiny je zdlouhavé a vyžaduje velkou píli, zejména proto, že je obtížné procvičovat výslovnost nebo mluvení.

Učení jazyka není jen o učení se gramatiky nebo vytváření vět. Jde také o mluvení a práci na přízvuku, výslovnosti a plynulosti. To vám umožní vést plynulou konverzaci na jednoduchá i složitá témata v závislosti na vaší úrovni.

Vzdělávání ve školicím středisku

Abyste se zlepšili ve všech oblastech (písemné, ústní i porozumění jazyku), je nutné komunikovat s ostatními. Kromě toho je sledování a motivace při učení jazyka skutečným stimulem.

Aby bylo učení angličtiny efektivnější a přístupnější vaší úrovni, nabízí Wall Street English jedinečnou metodu, jak optimalizovat výuku angličtiny. Kombinací jazykové praxe a výuky s rodilými učiteli se můžete rychle a přirozeně naučit nebo zlepšit svou angličtinu.

Chcete-li se dozvědět více o našich kurzech angličtiny, kontaktujte nás!

Zlepšete se sledováním filmů a seriálů v původním znění.

Poslech jazyka je jedním z nejúčinnějších způsobů, jak se jazyk naučit. Jak se lépe zdokonalit než sledováním vlastních seriálů nebo filmů v originálním znění? Je to vynikající cvičení, které vám pomůže procvičit si sluch, objevit přízvuky, zlepšit výslovnost, obohatit slovní zásobu a objevit každodenní výrazy.

Pokud se vám to zpočátku zdá složité, můžete začít tím, že si pro začátek pustíte české nebo anglické titulky. Tímto způsobem již můžete integrovat slovní zásobu, aniž byste si to uvědomovali! Tato metoda je zpočátku trochu omezující, protože je třeba si zvyknout na čtení titulků a poslech jazyka, ale je velmi snadné se jí přizpůsobit.

Zlepšení angličtiny čtením knih

Pokud již máte určité znalosti angličtiny, můžete si zkusit přečíst knihu v angličtině. Pro začátek byste si měli vybrat jednoduchou knihu nebo knihu, kterou jste již četli v češtině.

Pokud zpočátku nerozumíte každému slovu - což je zcela normální - brzy zjistíte, že si rychle osvojíte podstatné prvky příběhu. Nemusíte rozumět každému slovu nebo větě, abyste pochopili příběh nebo záměry postav.

Pokud se však obáváte, že budete číst výhradně anglickou knihu a místo toho, abyste si čtení užili, budete muset vydržet cvičení, můžete se obrátit na dvojjazyčné knihy, kde je každá stránka přeložena na protější straně. Někdy je k dispozici i slovníček, který vám pomůže porozumět některým slovům nebo frázím.

Poslech rádia nebo četba anglického tisku pro zlepšení angličtiny

Pokud máte ráno na cestách nebo při snídani trochu času, můžete si zlepšit angličtinu poslechem rádia v angličtině online nebo čtením novin online. Existuje jich nespočet a umožní vám přístup k nejnovějším zprávám z celého světa. Posloucháním novinářů nebo čtením článků se naučíte nové výrazy, nové formulace a odbornější slovní zásobu.

I když vás někdy odborný slovník ve zpravodajských článcích nebo přízvuk a rychlost novináře mohou zpočátku zneklidňovat, měli byste vědět, že se vám použité výrazy budou často vracet a nakonec budete čtené nebo slyšené výrazy dešifrovat stále snadněji.

Můžete také poslouchat podcasty online, kterých je mnoho a jsou určeny pro všechny úrovně, pokud chcete měnit témata, která posloucháte. Některé platformy dokonce nabízejí scénář podcastu, který vám pomůže porozumět obsahu.

Chatování v angličtině pro zlepšení

Pokud máte možnost, neváhejte si promluvit s rodilými mluvčími. Ať už se vás turista ptá na cestu, nebo chcete reagovat na příspěvek v angličtině, měli byste se odvážit mluvit daným jazykem.

Existuje mnoho online aplikací, kde můžete najít tandemy rodilých mluvčích, kteří vám rádi pomohou s pokrokem a vysvětlí body, kterým zcela nerozumíte.

Pokud vás představa, že budete mluvit s rodilým mluvčím a vypadat hloupě, protože děláte chyby, příliš děsí, můžete se zúčastnit skupinových konverzačních kurzů ve školících centrech Wall Street English, kde budete v malé skupině s lidmi na stejné úrovni jako vy. Při učení jazyka je však v pořádku dělat chyby - je nutné se v něm zdokonalovat!

Cestování za účelem zlepšení plynulosti ústního projevu v angličtině

Pokud existuje situace, kdy budete nuceni mluvit anglicky bez ohledu na vaši úroveň a mluvní dovednosti, je to při cestách do zahraničí. V anglicky mluvící zemi neočekávejte, že vám každý kolemjdoucí bude umět odpovědět česky, takže vám nezbude nic jiného než s ním komunikovat anglicky. I když se to může zpočátku zdát děsivé, brzy si na mluvení v angličtině zvyknete. Budete dokonce překvapeni, jak rychle a snadno se dokážete v krátké době ústně vyjadřovat.

Ponoření do cizí země je nejlepší způsob, jak se rychle zlepšit. Pokud vám zpočátku dělá potíže najít slova nebo spojit dvě věty dohromady, aniž byste se museli starat o výslovnost, po chvíli se vám podaří porozumět a dorozumět se poslechem, opakováním a přeříkáváním.

Pokud se však v blízké budoucnosti nechystáte do Spojených států, Velké Británie nebo dokonce Austrálie, ale rádi byste se ponořili do angličtiny a měli možnost se zdokonalit v ústním i písemném projevu, kontaktujte nás, abyste mohli využít školení ve 100% anglicky mluvícím prostředí a odvážili se ústně vyjadřovat v přátelském a podporujícím prostředí!

Share this article on facebook , linkedin or tell a friend