13-03-2023

8 tipů, jak se při učení angličtiny online soustředit

Všichni víme, jak je snadné nechat se rozptýlit, když se účastníme online lekcí. V okamžiku, kdy naše mysl nebo naše pozornost bloudí, se učení stává obtížným úkolem.

Jak se tedy při studiu soustředit? Je to jen otázka lepší sebekontroly nebo je odpověď v kurzu, který navštěvujeme?

Postupujte podle těchto tipů, které vám pomohou okamžitě zlepšit váš zájem a koncentraci při učení angličtiny:

1. Najděte, co vás zajímá, a aplikujte to na učení.

Naučit se nový jazyk může být zábava. Hledání zábavných prvků (spřátelení, sledování dobrých filmů nebo televizních pořadů atd.), které vás zajímají, vám pomohou vytvořit si k angličtině a také ke studiu pozitivní vztah.

2. Mějte jasný cíl a změřte svůj pokrok.

Pokud si přejete uběhnout maraton, první den nezačnete běhat rovnou 20 km. Jakmile uběhnete 1 km, můžete běžet 2 km a tak dále! Výuka jazyků je stejná. Mějte cíl („Chci mluvit profesionální angličtinou na každoročním setkání naší společnosti) a sledujte, jak se svému cíli přibližujete.

3. Studujte na správné úrovni pro vás.

Docela jednoduché: pokud je to, co se učíte, příliš těžké, často to vzdáte, a pokud je to, co studujete, příliš jednoduché, můžete mít pocit, že ztrácíte čas. Podrobné zhodnocení vaší úrovně je základ, který vám pomůže studium správně nastartovat.

4. Neopakujte jen to, co říká někdo jiný.

Pokud vše, co děláte, je čtení anglických frází, jejich opakování učiteli, a poté trávíte hodiny vyplňováním cvičení v učebnici, je pravděpodobné, že se začnete brzy nudit. Učení pomocí cvičení, kde objevujete příběh, čtete, posloucháte a mluvíte, vám pomůže udržet pozornost a určitě se nebudete nudit.

5. Lidská interakce je klíčová.

Poslech aplikace, která vám říká „Dobrá práce!“ celý den, se velmi rychle oposlouchá. Přínos interakce nejen s učiteli, ale také s ostatními studenty, je obrovská. Poskytuje učení sociální aspekt, který zlepšuje vaše jazykové dovednosti a vytváří skutečné kontakty s někým jiným.

6. Získejte skutečnou zpětnou vazbu

Nespoléhejte se příliš na jednoduchý online kvíz k měření vaší úrovně nebo pokroku. Konkrétní zpětná vazba od kvalifikovaných učitelů a jazykových odborníků je skvělý způsob, jak se soustředit na to, co potřebujete zlepšit, ušetří vám čas a bude vás také motivovat k dalšímu studiu.

7. Chyby jsou normální, je třeba jim jít vstříc

Je těžké překonat ty samé chyby, když nemáte nikoho, kdo by vám je vysvětlil a poukázal na to, že jsou úplně běžné. Upřednostňujte metody učení s profesionálním týmem, který s vámi bude ve všem dobrém i špatném.

8. Hledejte podporu a vedení.

I když se někteří mohou stydět zmínit se o tom, vždy mohou existovat malé pochybnosti. Mít radu od někoho, komu důvěřujete, je často zásadní.

Až budete mít příště pocit, že vám vaše roztržitost brání v učení angličtiny, podívejte se na naše tipy a zjistěte, co by vám mohlo pomoci lépe se soustředit a dosáhnout tak vašeho cíle.


Online metoda Wall Street English je vytvořena tak, aby vám pomohla zůstat soustředěn na učení a nabízí:

- Zábavné příběhy s interaktivními cvičeními.

- Odborníci, kteří spolu s vámi stanoví váš cíl, zhodnotí podrobně vaši počáteční úroveň a pokrok, a poskytují neustálou zpětnou vazbu a povzbuzení.

- Online sociální aktivity, které vám umožní spojit se s ostatními při učení.

- Kvalifikované učitelé, kteří vás maximálně zapojí do výuky a pomohou vám v okamžicích pochybností.

Pokud se chcete dozvědět více nebo chcete zahájit svůj online vzdělávací kurz, zavolejte do našeho jazykového centra nebo nás kontaktujte prostřednictvím našeho online formuláře.

Share this article on facebook , linkedin or tell a friend