03-02-2021

5 důvodů, proč se spousta lidí anglicky nenaučila ani

Pokud máte v plánu už nějakou dobu naučit se anglicky, ale zároveň máte pocit, že vám jazyky nejdou, nebo že na to jednoduše nemáte čas, nebojte se, nejste sami.

Během naší práce se studenty se snažíme pochopit, co jsou nejčastější důvody toho, že stále anglicky nemluví.

Jsme slyšeli nejčastěji::

  1. "Jazyky mi nejdou. Už se rok či dva anglicky učím, a stále nejsem schopný se domluvit.“
  2. "Mám hodně práce, nemám dost času se angličtině věnovat."
  3. "Trvá hodně dlouho se jazyk naučit."
  4. "Je opravdu těžké udržet si motivaci."
  5. "Necítím se dobře ve skupině s ostatními studenty (obzvláště nyní v nastálé situaci).

Pokud bychom vám položili tu samou otázku, odpověděli byste stejně?

Pokud ano, můžete nám věřit, nejste v tom sami. Správné pojmenování vaší obavy či nedostatku motivace je prvním krokem na cestě ke zlepšení.

Cest k překonání těchto obav je několik:

Důvod #1: Jazyky mi nejdou.

Chyby jsou přirozenou součástí učení se čehokoliv. Velkým rozdílem je, pokud cítíte podporu, a zvládnete tento strach odbourat. To je možné, jen pokud cítíte opravdový zájem a zpětnou vazbu v místě, kde se učíte. Díky kombinaci hodin vyučování a společenských aktivit (jako je snídaně nebo filmový večer) je učení najednou zábavné a odpadá strach.

Důvod #2: Nemám čas se učit.

Časová dostupnost a motivace jsou klíčové. Jazyková centra, která nabízejí “flexibilní” rozvrh často nabízí buď rána nebo večery. Studenti často ztrácí motivaci a vypadnou z kola, když jednu či dvě lekce propásnou a mají pocit, že látku už nestihnou dohnat.

Je důležité moci si vybrat z různých dnů a časů, a stejně tak mít možnost absolvovat znovu jakoukoliv lekci, kterou propásnete.

Důvod #3: Trvá dlouho se jazyk naučit.

Moderní způsoby výuky dokazují, že naučit se jazyk se dá zvládnout v měsících, ne v rocích, tak jak to bylo v minulosti. Jednou z takových metod je i „Blended learning“ metoda.

Reason #4: Je těžké udržet si motivaci.

Při učení by se studenti neměli cítit sami. Stejně tak je důležité mít jasný plán a cíl, ne jen se účastnit hodin. To znamená mít vlastního jazykového konzultanta, profesionální lektory, kteří jsou zároveň rodilí mluvčí, a také podporu jazykových asistentů, na které se kdykoliv můžete obrátit s otázkou.

Důvod #5: Příliš velké skupinky

Nic není více demotivační, než se snažit dohnat dalších 10 studentů ve skupině. Nebo mít jen omezenou možnost říci v hodinách alespoň pár vět anglicky.

Moderní metody, jako je metoda Blended learning, se soustředí na malé skupiny (v průměru 1 až 5 studentů), ve kterých jsou studenti na stejné úrovni a zároveň mají možnost se do jazyka opravdu ponořit.

__

Wall Street English nabízí tyto a řadu dalších řešení, která garantují studentům dosažení jejich cíle v co nejkratším čase.

Zeptejte se sami sebe, proč ještě v roce 2021 nemluvíte plynule anglicky. Až tuto odpověď najdete, pokud si budete přát, obraťte se na nás a my vám rádi poradíme, jak překonat vaše obavy a mluvit anglicky konečně plynule a s jistotou.

Pro více informací kontaktujte naše jazykové centrum, nebo vyplňte následující kontaktní formulář. Náš jazykový konzultant vám se vším rád nezávazně poradí.

Share this article on facebook , linkedin or tell a friend