28-06-2022

Vše o Cambridge English Certificate

Kvalifikace Cambridge English Certificate

Cambridge English Certificate, známý také jako CEC, nabízí řadu mezinárodně uznávaných kvalifikací v angličtině jako cizím jazyce, které uděluje Cambridge English (ESOL). Tyto kvalifikace se pohybují od úrovně A2 do C2 na stupnici CEFR (Společný evropský referenční rámec pro jazyky), jsou celoživotně platné a mohou být velkým přínosem pro vaši kariéru. Jak je můžete získat a jak se na ně připravit? Tady je základní informace.

Rozdíl mezi diplomy a certifikačními testy

Především byste si neměli plést diplomy Cambridge English s certifikačními testy, jako jsou TOEIC, BULATS nebo TOEFL pro nejznámější. Ty mají na rozdíl od anglických diplomů omezenou dobu platnosti.

Vzhledem k tomu, že angličtina je v profesním světě a na mezinárodní úrovni stále důležitější, může být zajímavé získat uznávaný diplom, který vám pomůže prokázat své znalosti angličtiny a udělat rozdíl při přijímacím pohovoru.

Jaké jsou kvalifikace Cambridge English Certificate?

V závislosti na jazykové úrovni existuje několik certifikátů Cambridge. Každý test hodnotí různé oblasti schopností: poslech, mluvení, čtení, psaní a interakci.

Kvalifikace Cambridge English:

  • KET (Key English Test) odpovídá úrovni A2 a je určen pro začátečníky nebo studenty vysokých škol;
  • PET (Preliminary English Test) je určen pro studenty na úrovni B1 (střední a vysoké školy);
  • FCE (First Certificate in English) odpovídá středně pokročilé úrovni vyšší než B2;
  • CAE (Certificate in Advanced English) na pokročilé úrovni C1;
  • CPE (Certificate in Proficiency in English), který odpovídá dvojjazyčné úrovni C2.

Existují také certifikáty Cambridge věnované konkrétním oborům, jako je BEC, který potvrzuje úroveň angličtiny pro obchod, nebo ILEC pro právnickou angličtinu a konečně ICFE pro finanční angličtinu.

Proč skládat zkoušky Cambridge?

Kvalifikace FCE a CAE jsou celosvětově uznávány tisíci firem, univerzit a státních úřadů. Ukazují, že umíte používat angličtinu.

Zkouška FCE je často vyžadována v mnoha firmách, zatímco zkouška CAE potvrzuje vysokou úroveň a prokazuje schopnost používat angličtinu v akademických situacích.

Podle webových stránek Cambridge English "více než 60 % volných pracovních míst vyžaduje znalost angličtiny". Možnost oficiálně doložit svou znalost angličtiny dlouhodobou kvalifikací může být velmi přínosná při hledání zaměstnání v Praze nebo v zahraničí.

Co je to zkouška Cambridge English?

Zkoušky Cambridge English se obvykle skládají ze 3 nebo 4 testů. FCE a CAE zahrnují:

  • Test čtení s porozuměním v délce 1 hodiny a 15 minut, který hodnotí vaši schopnost porozumět informacím v textu;
  • Test písemného projevu v délce 1 hodiny a 20 minut, v němž budete muset napsat dvě práce;
  • Přibližně čtyřicetiminutový test porozumění poslechu, který zahrnuje porozumění různým zvukovým nahrávkám;
  • Ústní zkouška v délce přibližně 14 minut ve dvojici s dalším uchazečem, při níž se hodnotí vaše ústní projev a plynulost.

Jak se mohu připravit na certifikační zkoušky Cambridge?

Na cambridgeské zkoušky se můžete připravit několika způsoby. V ideálním případě byste měli mít podporu kurzu. Mnoho škol, zejména britských, po celém světě nabízí kurzy trvající přibližně 10 až 12 týdnů.

V kurzech si procvičíte klíčové testy cambridgeských zkoušek z angličtiny. Jsou obecně přístupné všem.

Kurzy angličtiny na Wall Street lze také přizpůsobit vaší úrovni a umožnit vám získat certifikát s nejlepšími možnými výsledky. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat nebo navštivte naši školu!

Share this article on facebook , linkedin or tell a friend