21-06-2022

Jak se naučit anglicky v zahraničí

Nejlepší techniky pro výuku angličtiny v zahraničí

Učení angličtiny je skutečným přínosem. Vždyť je to jeden z nejrozšířenějších jazyků v pracovním světě. Pokud jedete do zahraničí a neznáte jazyk země, do které jedete, budete pravděpodobně komunikovat anglicky. Bohužel se však jazyk nenaučíte během chvilky. Chce to čas, zejména pokud se učíte sami. Nejlepším způsobem, jak se naučit cizí jazyk, je ponořit se do cizí země. Výhodou angličtiny je, že se jí mluví v mnoha různých zemích, takže máte široký výběr destinací. Zde je několik skvělých způsobů, jak se naučit anglicky v zahraničí!

Zúčastněte se univerzitního výměnného pobytu

Pokud jste student a chcete vyjet na krátkou dobu do zahraničí, abyste poznali novou zemi, novou kulturu a samozřejmě se zdokonalili v jazyce, pak je pro vás univerzitní výměnný pobyt to pravé. Díky výměnným programům máte možnost odjet na 6 měsíců nebo 1 rok do jiné země a zároveň pokračovat ve vysokoškolském studiu. Nejznámější je program Erasmus, který od svého vzniku před 30 lety vyslal již téměř 4 miliony studentů!

Kromě toho je k dispozici mnoho stipendií, která studentům pomáhají vycestovat do zahraničí.

Studium v zahraničí

Co kdybyste místo několika měsíců nebo roku odjeli do zahraničí na celou univerzitu nebo její část? Absolvování celého studia v zahraničí je skvělou příležitostí, jak se odlišit na trhu práce. Několik let v zahraničí vám navíc pomůže lépe porozumět jemnostem jazyka a zlepšit výslovnost.

A konečně, jako student, který není studentem výměnného programu, máte také přístup ke stipendiím.

Stáž v zahraničí

V rámci studia můžete být požádáni o absolvování stáže, která potvrdí platnost vašeho ročníku. Přemýšleli jste někdy o tom, že byste to udělali v zahraničí? Kromě toho, že se jedná o skvělý odrazový můstek v kariéře, je to vynikající způsob, jak získat přímé zkušenosti v zahraničí a zároveň si zlepšit jazykové znalosti. Je to také způsob, jak si vybudovat síť přátel a kolegů. A konečně, z osobního hlediska je to ideální způsob, jak získat sebevědomí.

Kromě toho je k dispozici také státní podpora, která vám pomůže financovat váš pobyt.

Stát se au-pair

Pokud nechcete studovat v zahraničí nebo se chcete raději integrovat a učit se prací, velmi jednoduchým řešením je stát se au-pair.

Termín "au pair" se tak používá po celém světě. Jedná se o mladého člověka (muže nebo ženu) mladšího třiceti let, který vycestuje do zahraničí v rámci kulturní výměny. Au-pair má zajištěno ubytování a stravu výměnou za činnost s dětmi rodiny, u které žije.

Získání víza v rámci programu Working Holiday Programme (WHP)

Pokud nemáte zájem o hlídání dětí, můžete se obrátit na Working Holiday Programme (WHP). Jedná se o program, který vám umožní získat vízum na dobu několika měsíců až jednoho roku (nebo dokonce dvou, v závislosti na zemi), což vám umožní cestovat a zároveň máte právo pracovat, abyste mohli financovat svůj pobyt.

Jeho výhodou je také to, že se dá poměrně snadno získat. Je to ideální zážitek pro ty, kteří mají duši dobrodruha, a je to velmi obohacující zkušenost z osobního, kulturního i profesního hlediska.

Pokud se však z časových, finančních či osobních důvodů nemůžete ponořit do anglicky mluvící země, vždy můžete navštěvovat kurzy angličtiny. Ve Wall Street English nabízíme kurzy angličtiny ve zcela anglicky mluvícím prostředí a přizpůsobené vaší úrovni. Objevte naši metodu!

Share this article on facebook , linkedin or tell a friend