10-10-2023

Proč získat certifikát z angličtiny

"Jak mohu dokázat těm personálním manažerům, že jsem bilinguální, pokud mi nedají šanci se s nimi setkat?"

Při zasílání žádosti o životopis, školní přihlášky nebo vízové žádosti není pro náborového pracovníka možné zjistit, zda skutečně dokážete vést profesionální konverzaci v angličtině... a právě v této chvíli se stávají důležitými jazykové certifikáty.

Certifikát je osvědčením, které potvrzuje vaši schopnost vykonávat určitou úlohu. V tomto konkrétním případě jde o schopnost mluvit anglicky na profesionální úrovni.

Mít certifikát z angličtiny může mít několik výhod, jako jsou:

  • Získání profesionální/akademické důvěryhodnosti: Certifikát není pouze důkazem vaší jazykové úrovně, ale také vaší angažovanosti. Ukazuje, že jste nadšený se učit a připraven čelit výzvám, což vyzdvihne vaši snahu, odhodlání a zvědavost po sebezdokonalování.
  • Zlepšete svou profesní kariéru: Požadovat certifikát z angličtiny jako doplněk k žádosti o práci nebo školu se stalo běžným. Pokud certifikát nemáte, může to narušit vaše šance na přijetí. Na druhé straně vlastnění anglického certifikátu vás odliší od ostatních uchazečů a také zvýší šance na zvýšení příjmů ve vaší stávající pozici.
  • Otevření nových možností: Různé země vyžadují certifikát z jazyka při žádosti o vízum. Pokud sníte o cestování nebo plánujete návštěvu zemí jako Spojené státy nebo Spojené království, certifikát může být klíčem k vašemu přijetí.

Pokud začínáte chápat význam toho všeho, pak existují dvě hlavní otázky, které byste si měli položit:

  1. Který test bych měl absolvovat?
  2. Jak se mohu připravit a zajistit úspěch mého projektu?

Který test byste měli absolvovat?

Existuje několik testů, které by vám mohly vyhovovat. Nicméně nejoblíbenějšími jsou First Certificate Cambridge (FCE), Certificate of Advanced English (CAE), test TOEFL nebo test IELTS

Více informací o těchto testech a jak správně vybrat naleznete zde.

Jak se mohu připravit a zajistit úspěch?

UPOZORNĚNÍ: Příprava na zkoušku není totéž co učení se jazyku!

Dosáhnout úrovně B1 nebo B2 v angličtině lze udělat rychleji než kdy dříve, ale to neznamená, že jste plně připraveni na test. Certifikační zkoušky testují vaši schopnost rozumět ústnímu a písemnému projevu a vaši gramatickou dovednost.

Z tohoto důvodu je nejlepší cestou k úspěchu připravit se s motivujícím a důkladným školením pod vedením certifikovaných učitelů (SKUTEČNĚ DŮLEŽITÉ). Učitelé vám mohou krok za krokem pomoci s nuancemi zkoušky a mohou zajistit, že vaše znalosti angličtiny jsou stejně dobré jako vaše koncentrace a efektivita.

Se správnými radami a motivací dosáhnete úspěchu ve zkoušce a můžete využít svůj certifikát k získání nových příležitostí.

Wall Street English je odborníkem na přípravu na certifikáty od roku 1988 a nabízí studentům vhodné rady pro úspěch ve zkouškách. Můžete si vybrat mezi individuálními nebo skupinovými přípravnými kurzy.

Naše skupinové přípravné kurzy brzy začínají a místa jsou omezena.

Pro více informací nebo pro registraci, nás kontaktujte telefonicky nebo vyplněním online formuláře.

Share this article on facebook , linkedin or tell a friend