26-03-2024

Proč se učit anglicky přes hostitelskou rodinu?

Cestuji sám: někdy obtížný krok

To je ono, je rozhodnuto, půjdeš na výlet sám. Ano, ale čím více se tento výlet stává realitou, tím více otázek si kladete: „Co když tam nikoho nepotkám?“, „Co když se ve městě ztratím?“, „Co když nebudu vědět co navštívit, protože nejsem místní? Odjet na vlastní pěst do země, kterou neznáte, obnáší spoustu věcí. Ať už jste dospělý, nebo posíláte své dítě, obavy a strachy jsou různé. Místo toho, abyste si lámali hlavu, máme pro vás řešení: proč se rozhodnout pro hostitelskou rodinu? Úplné ponoření na několik týdnů, tento typ pobytu je ideální. Uděláte rychlé a trvalé pokroky jak ve výuce angličtiny, tak v integraci do místní kultury.

Výhody cesty přes hostitelskou rodinu v zahraničí

Už tím, že se rozhodnete připojit se k hostitelské rodině v anglicky mluvící zemi, se již osvobozujete od mnoha překážek, které se vám do té doby mohly zdát nepřekonatelné.

Pravděpodobně znáte frázi „Domov daleko od domova“? No, v hostitelské rodině v zahraničí je to skoro všechno. Ať jste dítě, mladý člověk nebo dospělý, rodinné prostředí je uklidňující, bez ohledu na to, odkud pocházíte. Vždy si budete mít s kým promluvit v případě stesku po domově, koho se můžete zeptat v případě pochybností, koho požádat o radu…

I když je stejně důležité vědět, jak se jazyk naučit sami, možnost spolehnout se na lidi na místě je velmi cenným prvkem. Vazby, které si vytvoříte se členy vaší hostitelské rodiny, budou trvat celý život.

Během vašeho jazykového pobytu a v závislosti na zvolené variantě vám může některý z rodinných příslušníků poskytnout dokonce soukromé hodiny angličtiny. Skutečně skvělá šance!

Denní pokrok v angličtině

Jedním z hlavních cílů jazykového pobytu je zlepšit svou úroveň v místním jazyce, v tomto případě v angličtině. I když cestováním sám již optimalizujete svou schopnost mluvit více, tím, že se připojíte k hostitelské rodině, bude učení každodenní. Ujišťujeme vás, že život s místními obyvateli je jedním z nejúčinnějších způsobů, jak se naučit anglicky.

Proč? Protože v soukromí domova a po celou dobu svého pobytu budete mít příležitost seznámit se s anglosaskou kulturou spolu s rodilými mluvčími angličtiny. Sdílením každodenních konverzací, jídel a aktivit si nejen výrazně zlepšíte poslech s porozuměním, ale také uděláte obrovský pokrok ve své schopnosti reagovat v angličtině.

Kromě toho, čím více budete komunikovat s rodilými mluvčími, tím více se naučíte slova a výrazy používané v konkrétním kontextu. Normálně byste se je asi nedokázali naučit ve třídě s učitelem.

Share this article on facebook , linkedin or tell a friend