04-05-2021

Podcasty pro výuku a zlepšení angličtiny

Podcasty jsou zpět!

Toto poutavé a zábavné médium zaznamenalo v posledních letech prudký nárůst popularity a ukázalo se jako velmi efektivní způsob výuky jazyka.

Zde jsou některé z důvodů, proč:

Můžete si vybrat to pravé dle vaší úrovně a potřeb

Díky velkému množství dostupných podcastů si studenti mohou vybrat přesně to, co potřebují. Nezáleží na tom, zda jste začátečník, nebo pokročilý student: zaručujeme vám, že se pro vás nějaký podcast najde.

K dispozici kdykoli a kdekoli

Často od našich studentů slýcháme, že by se rádi podívali na nějaký seriál nebo si přečetli knihu v angličtině, ale nemohou si na to najít čas nebo místo. Podcasty jsou skvělým řešením, protože je můžete poslouchat při cestě do práce, při domácích pracích, cvičení nebo venčení psa!

Rozvíjí to vaše poslechové dovednosti

Poslech a porozumění různým přízvukům a novým slovům je pro zvládnutí jazyka zásadní. Podcast nabízí dokonalý vhled do porozumění, slovní zásoby a správné výslovnosti.

Který podcast byste měli poslouchat, abyste se zlepšili v angličtině? Naši milí učitelé mají několik doporučení podle úrovně.

- Pro začátečníky a středně pokročilé (A2/B1): "Learn English - British Council"

Tento podcast je skvělým způsobem, jak objevit podcasty a to, jak poutavé mohou být.

Je formátován do různých "sezón" nebo "sérií", z nichž každá má přibližně 10 dílů. Jsou zábavné a poutavé a hodí se pro každého, protože se liší obsahem. Můžete se těšit na smyšlené dramatické příběhy, vtipné a nevinné vtipy nebo se zúčastnit kvízů.

Je to ideální zdroj informací pro začátečníky, protože každá epizoda má přepis a interaktivní cvičení, která mohou upevnit to, co jste se naučili ve škole.

Bonus: pro všechny fanoušky fotbalu (nebo kopané) je k dispozici verze tohoto podcastu, která vznikla ve spolupráci s anglickou Premier League a zaměřuje se na učení prostřednictvím světa fotbalu.

Více informací se dozvíte zde.

K dispozici na iTunes nebo na jejich webových stránkách.

- Pro středně pokročilé studenty (B1/B2): "Angličtina, kterou mluvíme"

Tento podcast produkovaný slavnou BBC patří k nejposlouchanějším a nejstahovanějším na světě.

Zaměřuje se na každodenní jazyk, což znamená, že budete mít možnost objevovat a rozebírat běžné anglické fráze a slangové výrazy.

Jednou z nejlepších věcí na těchto epizodách je, že trvají pouhé 3 minuty, takže je můžete zařadit do své každodenní rutiny (při snídani nebo během přestávky v práci).

Více informací se dozvíte zde.

K dispozici na iTunes, Spotify nebo na jejích webových stránkách.

- Pro pokročilé studenty (konec B2/C1): "Global News Podcast"

Tento podcast, který rovněž produkuje BBC, je určen pro studenty s dobrou znalostí jazyka a zájmem o aktuální informace o důležitých zprávách ze světa.

Týdně vycházejí 2 epizody, které jsou ideálním způsobem, jak se seznámit s odborným jazykem ze světa politiky, financí, zdraví a dalších oblastí.

Na rozdíl od předchozích dvou podcastů není tento zaměřen speciálně na studenty angličtiny, takže bychom doporučovali poslouchat jej na místě nebo v čase, kdy se můžete na obsah skutečně soustředit.

Více informací se dozvíte zde.

K dispozici na iTunes, Spotify nebo na jejich webových stránkách.


Toto jsou jen některé z tisíců podcastů, ze kterých si můžete vybrat k učení a procvičování angličtiny. Zkuste je poslouchat pravidelně a nezapomeňte vyhledat si ty podcasty, které se věnují tématům, jež vás zajímají, a které odpovídají vaší úrovni.

Nezapomeňte, že čím více se do jazyka ponoříte, tím lépe a rychleji ho zvládnete. Nezapomeňte se tedy podívat i na naše doporučení skvělých knih procvičování.

Share this article on facebook , linkedin or tell a friend