13-01-2022

Jak si mohu vybrat ten správný kurz angličtiny?

V dnešní době existuje mnoho způsobů, jak se učit nebo zdokonalovat v angličtině, ale který způsob je pro vás nejlepší? Zde je několik tipů pro výběr správného řešení, pokud se rozhodnete učit se anglicky.

Jaký kurz je nejlepší pro mou úroveň?

Lidé si často myslí, že kurz pro začátečníky by se měl zabývat pouze gramatikou a slovní zásobou, zatímco kurz pro pokročilé pouze konverzací. To ale není pravda!

Pro začátečníky je důležité poslouchat a opakovat, aby se přirozeně naučili některé gramatické jevy a slovní zásobu, stejně jako to dělají děti.

Jako pokročilý žák musíte pokračovat v tomtéž! Neustálý poslech a mluvení vám pomohou rychleji si osvojit pokročilejší gramatiku a slovní zásobu.

Proto vždy začněte testem plné úrovně**, abyste věděli, kde je třeba začít. Ideální je určit svou úroveň co nejpřesněji, protože jinak hrozí, že lekce budou příliš obtížné nebo příliš snadné.

Jak se mohu učit a zároveň se bavit?

Věříme, že nejefektivnějším způsobem učení je aktivní účast na výuce a zábava. Pokud jsou lekce nudné a vy hrajete pasivní roli, vzdáte to nebo jednoduše zapomenete většinu toho, co jste slyšeli.

Dobrým způsobem, jak udržet dynamiku a zábavu, je používat smíšenou metodu interaktivních lekcí, mít spoustu času na konverzaci a společenské aktivity s ostatními studenty. Takto můžete okamžitě uplatnit v praxi to, co jste se naučili, a zároveň se těšit na to, co vás čeká.

Jaký typ kurzu mi pomůže zlepšit mluvenou angličtinu?

Často slýcháme studenty říkat: „Znám celou anglickou gramatiku, potřebuji jen konverzovat.“

Většina těchto studentů se při konverzaci v angličtině cítí nepříjemně, nebo ještě hůře, nedokážou ji sledovat.

Chcete-li se zlepšit v mluvené angličtině, musíte se řídit přirozenou logikou, kterou jsme se řídili, když jsme se učili svůj rodný jazyk: poslouchat jazyk, kopírovat ho a získat tak jistotu při jeho vyslovování. Pak ji sami zkopírujte v konverzaci.

Tento systém osvojování přirozeného jazyka je platný pro všechny úrovně, od začátečníků až po pokročilé studenty. Určitě si proto vyberte kurz, který se řídí strukturovaným programem a neustále zavádí a opakuje nový jazyk, nejen gramatiku nebo konverzaci.

Je lepší absolvovat individuální nebo skupinový kurz?

Individuální i skupinové kurzy mají své výhody.

Individuální lekce vám umožní pohybovat se vlastním tempem, což vám poskytne flexibilitu a čas navíc na procvičování. A když máte náročné období, můžete si jednoduše od studia odpočinout. Na druhou stranu mohou být skupinové lekce zábavnější ze společenského hlediska.

Ideální je tedy najít si kurz, který vám umožní postupovat vlastním tempem, přizpůsobit se vašim potřebám a zároveň vám nabídne možnost studovat s ostatními.

Jak si mohu být jistý, že metoda kurzu funguje?

Vzhledem k velkému množství kurzů, které jsou nyní k dispozici online a ve školách, je obtížné zjistit, které kurzy fungují a zaručují úspěch.

Chcete-li mít jistotu, že můžete metodě výuky důvěřovat, doporučujeme zaměřit se na organizace nebo skupiny, které mají s výukou jazyků značné zkušenosti.

Můžete se také podívat na recenze dostupné na jejich webových stránkách, abyste získali představu o tom, co studenti o kurzu říkají. Dobrá škola by také měla mít kvalifikované učitele, dobře strukturovaný kurz podle mezinárodních směrnic a moderní, efektivní a zábavné materiály.


Máte další otázky ohledně výběru vhodného kurzu? Kontaktujte nás a my vám rádi pomůžeme , samozřejmě bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Znáte někoho, kdo se rozhodl učit anglicky? Určitě se s nimi o tento článek podělte!

Share this article on facebook , linkedin or tell a friend