01-02-2022

Jaká je nejlepší denní doba pro studium angličtiny?

Učit se anglicky ano, ale kdy?

Existuje ideální denní doba pro výuku angličtiny? Touto otázkou se zabývalo několik vědců a odpověď se zdá být kladná! Skutečně existuje denní doba, během níž se učení nejlépe upevňuje v paměti.

Učte se anglicky před spaním

Byla provedena řada vědeckých studií, které se snaží lépe pochopit mechanismy učení, a zejména souvislosti mezi učením a spánkem. Výsledky odhalují několik výmluvných skutečností.

Zdá se, že pravidelné učení jazyka před spaním by z dlouhodobého hlediska vedlo k lepšímu zapamatování. Účastníci, kteří se učili v noci a ráno provedli revizi, vykazovali lepší paměťový výkon než ti, kteří se učili ráno a večer provedli revizi. Spaní mezi dvěma lekcemi angličtiny by proto bylo přínosné! Přesněji řečeno, jiní výzkumníci zdůraznili roli hluboké fáze pomalého spánku** při konsolidaci učení dosaženého během dne.

Pravidelné procvičování angličtiny

Více než denní doba, ve které učení probíhá, ovlivňuje výsledky pravidelnost cvičení. Studie ukázala, že ti, kteří cvičí pravidelně večer, mají lepší výsledky než ti, kteří cvičí nedůsledně a v různou denní dobu. Ale nebojte se, nemusíte být noční sova, abyste se efektivně naučili anglicky! Samotné pravidelné procvičování hraje velmi důležitou roli při uchovávání slovní zásoby a naučených pojmů. Pro učení angličtiny je klíčová důslednost!

Učení angličtiny na denní bázi

Zde je několik tipů, jak si udržet důslednost ve studiu angličtiny, i když není možné, aby každý docházel na kurz každý den. Kurzy Wall Street English jsou navrženy tak, abyste se mohli učit angličtinu pravidelně a vlastním tempem. Kromě lekcí s učitelem a různých seminářů mají studenti přístup k mnoha online výukovým zdrojům, a to 24 hodin denně, 7 dní v týdnu: cvičení na výslovnost nebo gramatiku, videa, texty, multimediální obsah atd. To vám dává možnost učit se anglicky každý den, ať už máte jakýkoli rozvrh a jste kdekoli: v autě, před spaním, u oběda... Je jen na vás, abyste si našli ideální chvíli, kdy se budete věnovat učení angličtiny, i kdyby to mělo být jen pár minut denně.

Je možné výrazně zvýšit pokroky ve výuce přizváním k procvičování angličtiny ve volném čase! Sledování oblíbeného anglicky mluveného seriálu s anglickými titulky, poslech anglického podcastu cestou do práce, čtení anglického článku... Existuje mnoho způsobů, jak si pravidelně procvičovat angličtinu, aniž b

Share this article on facebook , linkedin or tell a friend