24-06-2022

Jak se učit anglicky s kamarádem na dopisování?

Není překvapením, že nejlepším způsobem, jak se naučit a zvládnout jazyk, je praxe. Každodenní nebo pravidelná komunikace v cizím jazyce vám umožní lépe si jej zapamatovat a lépe a s větší jistotou jím mluvit. Mluvit anglicky bez lidí však není snadné.

Naštěstí existují metody, jak mluvit anglicky v každodenním životě. Jedním z nich je mluvit s rodilým mluvčím. Tomu se říká jazykový tandem. Jedná se o diskuse, které pomáhají partnerovi zlepšit se v jazyce, který dobře znáte.

Naštěstí existuje mnoho webových stránek a mobilních aplikací, které vám mohou pomoci najít zahraničního kamaráda na dopisování. Zde jsou některé z nich!

Webové stránky pro nalezení kamaráda na dopisování

Existuje mnoho platforem, které vám mohou zprostředkovat kontakt s rodilými mluvčími.

Online komunitní platforma Wall Street English

Když se zúčastníte kurzu na Wall Street English, máte kromě přístupu k mnoha jazykovým zdrojům, se kterými můžete pracovat, také možnost využívat online platformu pro chatování s ostatními studenty Wall Street English z celého světa. Můžete tak využít uznávanou a efektivní metodu výuky angličtiny a zároveň se seznámit s lidmi v mnoha zemích.

Conversationexchange : korespondence po celém světě

Jedná se o jednu z nejznámějších stránek pro setkání s anglicky mluvícím kamarádem na dopisování. Je jednoduchá, bezplatná a známá mnoha lidem, umožňuje vám nahlédnout do mnoha profilů lidí, kteří si chtějí procvičit angličtinu. Můžete také vyplnit svůj profil a uvést své zájmy, jazyk, který hledáte, a svou úroveň znalosti cílového jazyka.

Jazykový tandem pro nalezení kamaráda na dopisování ve vašem městě

Tato stránka funguje na stejném principu jako Conversationexchange, ale umožňuje vám najít ve vašem městě kamaráda na dopisování, který vás bude učit anglicky a vy ho můžete učit češtinu nebo jiný jazyk, který ovládáte.

Mobilní aplikace pro komunikaci s rodilými mluvčími

Mobilní aplikace fungují na stejném principu jako webové stránky s tím rozdílem, že jsou v mobilu. S anglicky mluvícím korespondentem tak můžete chatovat i prostřednictvím zprávy. Existuje mnoho aplikací, ale zde jsou ty nejoblíbenější:

Hellotalk

Tato aplikace vám zprostředkuje kontakt s rodilými mluvčími a nabízí zajímavé funkce, jako je možnost opravovat partnerovy zprávy nebo například zvukově vysvětlit gramatické pravidlo, poradit nebo ukázat, jak vyslovit nějaké slovo.

Tandem

Tandem funguje na stejném principu jako HelloTalk a umožňuje vám diskutovat písemně i ústně a opravovat zprávy vašeho partnera.

Existuje mnoho způsobů, jak najít anglicky mluvícího člověka, a je to dobrý způsob, jak si procvičit angličtinu. Společně můžete zjistit, která metoda vám vyhovuje nejlépe. Můžete se pravidelně scházet, pokud je to možné, volat si alespoň jednou týdně, snažit se pravidelně si psát atd.

Vzhledem ke vzdálenosti je však někdy obtížné udržet přísnou komunikaci s partnerem nebo si na ni najít čas. V takovém případě existují jiné způsoby výuky angličtiny, které jsou stejně motivující, například jazykové kurzy angličtiny nebo školení ve středisku. Cestování je také skvělým způsobem, jak si zlepšit angličtinu a poznat kamarády, se kterými můžete navázat vztah a s nimiž bude snazší udržovat kontakt nebo vést konverzaci.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli metodu, měli byste si vybrat tu, která vám nejlépe vyhovuje, abyste se učili pro radost!

Share this article on facebook , linkedin or tell a friend