08-05-2023

Dobré důvody, proč si vybrat certifikát IELTS

Proč si vybrat IELTS?

Dobré důvody pro absolvování IELTS

IELTS (International English Language Teaching System) je velmi populární a mezinárodně uznávaný systém testování a hodnocení angličtiny. Test IELTS se skládá z několika částí, včetně poslechu a mluvení. Jeho cílem je prokázat vaši akademickou a odbornou úroveň mluvené a psané angličtiny. Zjistěte více o testu IELTS spolu s tím, proč je dobré ho absolvovat!

IELTS k prokázání vašich jazykových znalostí

Pokud chcete studovat nebo pracovat v zahraničí, kde je vyžadována dobrá znalost angličtiny, určitě budete muset předložit oficiální diplom potvrzující vaši úroveň angličtiny. Kromě toho mohou některé úřady vyžadovat IELTS pro vydání určitých typů víz. IELTS je přijímán v Austrálii, Kanadě, na Novém Zélandu a ve Spojeném království. IELTS je spolehlivým nástrojem, který akceptuje více než 10 000 institucí, organizací a podniků.

Vzory testů IELTS

IELTS Academic a IELTS General Training jsou dvě verze zkoušky IELTS, které vám umožní přístup na univerzity a do mnoha státních i soukromých organizací po celém světě. Zkouška IELTS je vynikajícím způsobem, jak prokázat svou úroveň angličtiny a najít si práci, která tuto vysokou úroveň angličtiny vyžaduje.

Zkouška IELTS Academic testuje čtyři dovednosti:

  • Čtení (reading 60 minut), při kterém si přečtete 3 texty a odpovíte na 40 otázek.
  • Psaní (writing 60 minut), při němž budete požádáni o vypracování dvou písemných textů, z nichž jeden bude obsahovat popis v rozsahu přibližně 150 slov a druhý esej v rozsahu 300 slov.
  • Poslech (listening 30 minut), při kterém si poslechnete několik každodenních rozhovorů v angličtině a poté odpovíte na sérii 40 otázek.
  • Mluvení (speaking) trvá až 15 minut, během nichž se setkáte se zkoušejícím, který vám bude klást otázky nebo s vámi povede rozhovor.

IELTS General Training testuje pouze čtení a psaní. Skóre se pohybuje od 1 (nejnižší skóre) do 9 (nejvyšší skóre). Ačkoli neexistuje žádné ustanovení, které určuje co je dobré skóre IELTS, firmy a školy obecně požadují minimální skóre mezi 5,5 a 7 body. V neposlední řadě byste také měli vědět, že test je platný pouze 2 roky.

Školení a příprava na zkoušku IELTS

Zkoušku IELTS můžete složit kolikrát si přejete, zkouška je však zpoplatněna. Proto se důrazně doporučuje, abyste se před jejím absolvováním dobře připravili. Wall Street English Switzerland vás připraví na zkoušku IELTS v kurzu přizpůsobeném vaší úrovni a tempu.

Budete mít možnost navštěvovat kurzy v malých skupinkách 4 až 10 studentů s kvalifikovaným a certifikovaným učitelem. Výhodou skupinových lekcí je, že si můžete vzájemně s ostatními studenty pomáhat a společně se rozvíjet, a to jak v mluvení, tak v psaní.

Pokud si přejete osobnější přístup nebo pokud nemůžete navštěvovat skupinové kurzy, můžete se zúčastnit také soukromých lekcí. Kurzy jsou pak přizpůsobeny vašim možnostem, což vám umožní pracovat hlouběji na vašich slabých stránkách.

Kromě toho, že dobrá příprava zvyšuje vaše šance na úspěch, umožní vám také dosáhnout maximálního počtu bodů, které jsou významným přínosem pro váš životopis nebo vám umožní přístup na některé školy.

Neváhejte a kontaktujte školu ve vašem okolí, která vám pomůže složit zkoušku IELTS!

Share this article on facebook , linkedin or tell a friend