24-03-2021

Další doporučené knihy v angličtině

Pokud sledujete náš účet na Facebooku, víte, že každý týden představujeme zdroje, jako jsou knihy, seriály nebo podcasty, které mohou studentům pomoci s procvičováním angličtiny.

Zde je kompilace a krátké popisky nejlepších knih, které naši učitelé angličtiny za posledních pár týdnů doporučili:

Selby Shattered

Autorem je oceňovaný Duncan Ball, jedná se o knihu pro děti, která se stala oblíbenou mezi čtenáři všech věkových kategorií. Příběh sleduje Selbyho, mluvícího psa s touhou po dobrodružství. Při této příležitosti se náš psí hrdina setkává s vraky lodí, kletbami a duchy!

Doporučuje se pro studenty s úrovní A2 a je ideální pro ty, kteří si chtějí rozšířit slovní zásobu nebo se čtením anglických knih teprve začínají.

Bridget Jones’s Diary

Klasická literární komedie, která byla adaptována do jednoho z nejpopulárnějších filmů posledních 2 desetiletí. Tuto knihu napsala slavná autorka Helen Fieldingová a je nutností pro čtenáře, kteří mají rádi romantické komedie.

Tento příběh, který je ideální pro studenta s úrovní B1, jistě zaujme čtenáře a zároveň poskytne spoustu konverzační slovní zásoby (a zasmějete se u toho!).

The Time Traveler’s Wife

Od autorky Audrey Niffenegerové, je to další kniha, která byla úspěšně adaptována Hollywoodem a má obrovský ohlas po celém světě.

Tento bestseller sleduje originální a roztomilý milostný příběh, který (doslova!) vzdoruje času.

Doporučeno studentům na úrovni B1 / B2, kterým při čtení nevadí ukápnout pár slz.

The Old Man and the Sea

Tato Pulitzerem oceněná kniha Ernesta Hemingwaye je považována za jedno z největších literárních děl v anglickém jazyce.

Je to surový a emotivní příběh osamělého rybáře, který bojuje s výzvami moře a s těmi, které má ve vlastní mysli.

Tato kniha je vysoce hodnocená našimi učiteli, používá formální a technický jazyk, takže je určena pouze čtenářům na úrovni B2.


Chcete-li zjistit, jak můžete dosáhnout úrovně, která vám umožní těmto knihám plně porozumět, nezapomeňte bez jakéhokoli závazku kontaktovat některého z našich jazykových specialistů.

Share this article on facebook , linkedin or tell a friend