07-09-2023

Jak se naučit anglicky bez námahy?

Je možné naučit se anglicky bez námahy?

Je možné naučit se anglicky bez námahy? Odpověď zní ano, nebo téměř ano! Pro velkou část populace je výuka angličtiny spojena se školními metodami výuky, které jsou příliš teoretické, nudné a málo propojené s reálnými podmínkami jazykové praxe. I když učení jazyka samozřejmě vyžaduje určité úsilí, může probíhat plynule, spontánně a přirozeně. Zde jsou naše tipy, jak se naučit anglicky bez námahy, nebo téměř bez námahy!

Nová metoda snadného učení angličtiny

Akademická výuka angličtiny zanechala v bývalých studentech špatné vzpomínky a často i mezery. A to z dobrého důvodu, angličtina je živý jazyk, který se má učit praxí. Tak jste se naučil česky, že?

Aby výuka angličtiny měla své opodstatnění, vyvinula společnost Wall Street English jedinečnou metodu, která čerpá inspiraci z procesu učení mateřského jazyka. Tato metoda, která se zaměřuje na mluvené slovo, umožňuje studentům všech věkových kategorií a úrovní rychlý pokrok díky množství cvičení a zábavných aktivit.

Tempo a program kurzu jsou přizpůsobeny vašim omezením a výchozí úrovni, abyste mohli postupovat svým vlastním tempem, aniž by vás to odradilo. Jediné "úsilí", které budete muset vynaložit, abyste dosáhli svých cílů? Respektujte tempo tréninku, na kterém jste se dohodli!

Učte se anglicky bez námahy každý den

  • Přiznejme si, že formální výuku angličtiny nic nenahradí, ale je možné výrazně urychlit svůj pokrok zavedením několika dobrých návyků, které nevyžadují velké úsilí. Je na vás, zda angličtinu pozvete do svého života. Ať už jste úplný začátečník nebo pokročilejší, čím více se s jazykem setkáte, tím lépe porozumíte jeho mechanice, přízvukům, intonaci a výslovnosti. To lze provést několika způsoby:

  • Čtení v angličtině: samozřejmě knihy, ale ne nutně! Mohou to být také články nebo příspěvky na sociálních sítích.

  • Přečtěte si texty svých oblíbených anglických písní

  • Přihlaste se k odběru podcastů nebo kanálů YouTube v angličtině: vyberte si témata, která vás zajímají, a nebojte se, že zpočátku nebudete všemu rozumět. Vaše zvědavost a vytrvalost budou skvělými motory pro rychlý pokrok!

  • Sledujte anglické filmy a seriály v originálním znění, začněte s českými titulky a až se budete cítit připraveni, přepněte na anglické titulky.

  • Zapisujte si nová anglická slovíčka a fráze: pořiďte si zápisník a zapisujte si všechna nová slovíčka, na která narazíte, s jejich překladem a kontextem. Slibuji, že tento malý trik dělá zázraky!

  • Mluvit s rodilými mluvčími: cestování do zahraničí je sice nejefektivnější způsob, jak si procvičit angličtinu, ale je možné cvičit i s rodilými mluvčími, kteří žijí v Praze, takže se nestyďte!

Závěrem lze říci, že je možné naučit se anglicky bez námahy, když se učení stane potěšením! Obměňovat materiály, smířit se s tím, že budete dělat chyby, a nestát se dvojjazyčným během okamžiku: to je náš recept na to, jak zvládnout angličtinu bez obtíží.

Share this article on facebook , linkedin or tell a friend