30-06-2022

8 dobrých důvodů, proč se učit anglicky

Existuje mnoho důvodů, proč se učit anglicky. Ať už jsou vaše cíle osobní nebo profesní, chcete posílit své dovednosti nebo se přestěhovat do zahraničí. Zde je 8 nejčastějších důvodů, proč byste se měli naučit Shakespearův jazyk.

Cestování do zahraničí

Pokud se rozhodnete vycestovat do anglicky mluvící země, vyplatí se předem si zlepšit angličtinu, abyste se tam mohli snáze domluvit. Ať už jedete do Velké Británie, USA nebo například do Austrálie, angličtina vám pomůže domluvit se a komunikovat s lidmi.

Obohaťte svůj životopis

V mnoha odvětvích (obchod, finance atd.) je velmi dobrá znalost angličtiny skutečnou výhodou v životopise. Pro posílení svých schopností a získání kvalifikace na prestižní pozice je často nutné mít certifikát z anglického jazyka (zejména TOEIC, IELTS, CAMBRIDGE nebo TOEFL).

Práce v zahraničí

Pokud chcete v cizí zemi využít profesní příležitosti, je nutné se předem naučit anglicky. To vám umožní každodenní interakci s týmy a kolegy. Angličtina je ve světě obchodu více než kdy jindy mezinárodním jazykem.

Nástup do anglicky mluvící školy

Pro studenty je důležitým přínosem také angličtina. Předpokladem pro pokračování ve vysokoškolském studiu na anglicky mluvící škole je získání dobrého výsledku z uznávaného certifikátu z anglického jazyka. Britské a americké univerzity jsou velmi oblíbené a nabízejí reálné možnosti.

Poznávání nových lidí

Anglicky mluví více než 1,5 miliardy lidí na celém světě, a angličtina je tak velmi rozšířeným jazykem. Pokud se chcete v zahraničí seznámit s novými lidmi, je téměř nezbytné mít dostatečnou úroveň angličtiny, abyste se mohli dobře vyjadřovat v mluvené formě a dokázali plynule a přirozeně konverzovat.

Přístup k dalším informacím

Anglický jazyk je nepochybně otevřením se světu. Díky internetu ho můžete využít k surfování po všech anglicky mluvících webových stránkách, čtení zahraničního tisku nebo poslechu některého z nesčetných tematických podcastů dostupných v angličtině. Je to vynikající způsob, jak si rozšířit všeobecné znalosti.

Užívání programů ve VO

Znalost angličtiny je také příležitostí k přístupu k velkému množství obsahu v původním jazyce. S určitou úrovní angličtiny budete moci sledovat filmy a seriály v originálním znění, aniž by vaši pozornost rozptylovaly titulky ve spodní části obrazovky.

Učení pro radost

A konečně, učení se novým dovednostem je pro mnohé zdrojem potěšení. Výuka angličtiny není výjimkou. Při této příležitosti se můžete seznámit s britskou a americkou kulturou. S trvalou investicí můžete dosáhnout rychlého pokroku a objevit všechny jemnosti tohoto bohatého jazyka.

Pokud jste se ocitli v jedné z těchto situací, je možné brzy zahájit kurzy angličtiny přizpůsobené vaší úrovni na Wall Street English v Praze. Neváhejte nás kontaktovat a zjistěte, jaké kurzy jsou k dispozici.

Share this article on facebook , linkedin or tell a friend