19-04-2024

Staňte se turistickým průvodcem v angličtině

Stát se turistickým průvodcem je mnohem víc než jen práce. Je to vášeň, která vás vede k objevování nových obzorů a zároveň sdílení vašich znalostí s cestovateli toužícími učit se a rozumět světu. Pokud jste student cestovního ruchu, odborník na změnu kariéry nebo prostě nadšenec do cestování, tato profese nabízí jedinečnou příležitost prožít nezapomenutelné zážitky po celém světě.

Profese průvodce cestovního ruchu

Úkolem turistického průvodce je usnadnit cestovatelům zkušenosti tím, že jim poskytne relevantní informace a doprovázíte je při jejich návštěvách. Prohlídky s průvodcem, obvykle ve skupinách, do historických památek, muzeí atd. Cílem je být dynamický a učinit návštěvy interaktivními a živějšími. Během prohlídek průvodce sdílí informace o místní historii, kultuře, architektuře a tradicích a odpovídá na dotazy návštěvníků. Průvodce je také zodpovědný za to, aby sezení probíhaly hladce, aby se skupina nerozprchla a exkurze si naplno užila.

Jaké jsou předpoklady pro práci?

Chcete-li se stát turistickým průvodcem ve své zemi nebo v zahraničí, je nezbytné mít solidní znalostní základnu z hlediska kultury, historie, umění a gastronomie v závislosti na zemi, ve které chcete provozovat praxi. Kromě rodného jazyka je nezbytná plynulá znalost angličtiny (a případně dalších jazyků). Musíte být schopni komunikovat s mezinárodními návštěvníky. A ano ! Angličtina je jedním z nejrozšířenějších jazyků na světě.

Mít smysl pro komunikaci je plus. Když vyprávíte příběhy nebo legendy, musíte udržet své publikum v napětí a zaujmout je.

Turističtí průvodci jsou často společenští, empatičtí, zvědaví, ale především vášniví!

Proč se stát turistickým průvodcem?

Rádi cestujete, poznáváte nové krajiny a nové kultury? Práce turistického průvodce může být právě pro vás. Budete mít šanci spojit svou lásku k cestování, objevování ale i sdílení znalostí s vášnivými turisty.

Stát se turistickým průvodcem znamená propagovat turistiku, odhalovat tajemství nejodlehlejších krajů, ale znamená to také objevovat a obohacovat se. Tato odměňující kariérní cesta vám nabízí výjimečnou svobodu.

Angličtina, nezbytná pro práci

Ve Švýcarsku, Austrálii nebo Indii umožňuje výměnu informací angličtina. Když se budete toulat dlážděnými uličkami Curychu, alpskými stezkami v Lucernu nebo na březích Ženevského jezera, nejste sami. Doprovázet vás budou cestovatelé z celého světa a vaším spojencem bude angličtina.

Během svých prohlídek s průvodcem se setkáte s anglicky mluvícími cestovateli, Asiaty, Evropany a mnoha dalšími. Angličtina vám umožní prolomit jazykové bariéry a vytvořit skutečné spojení. Navíc průvodce, který mluví plynně anglicky, vzbuzuje důvěru. Budete moci snadno sdílet jasné informace a odpovídat na otázky.

Jaký vzdělávací kurz v České Republice?

Povolání průvodce cestovního ruchu nevyžaduje zvláštní diplom. Je však možné trénovat na univerzitě, kde vás budou učit historii, kulturní a turistický zeměpis nebo dokonce dějiny umění.

Pokud vám angličtina již vyhovuje, je možné prohloubit své znalosti s odbornými kurzy angličtiny, rozvíjet své jazykové dovednosti a procvičovat s odborníky.

Wall Street English nabízí pokročilé kurzy angličtiny zaměřené na zdokonalení vašeho porozumění angličtině a rozšíření vaší odborné slovní zásoby. Díky online výukové platformě máte možnost tyto kurzy studovat na dálku, ať jste kdekoli a kdykoli chcete, i když jste na cestách.

Tipy pro úspěch

Bez ohledu na zemi, ve které chcete pracovat jako turistický průvodce, platí společná pravidla. Wall Street English vám dává rady, jak uspět ve svém povolání:

  • Nikdy se nepřestávejte učit: obohaťte se o své osobní zkušenosti, cesty, fakta, která vás poznamenala. Čtěte, objevujte, navštěvujte turistická místa sami. Čím více toho o dané zemi víte, tím poutavější budou vaše výlety pro vaše návštěvníky.

  • Zdokonalte svou angličtinu: věnujte čas studiu angličtiny, čtěte, sledujte seriály v angličtině, komunikujte s anglicky mluvícími... Už teď se můžete naučit slovní zásobu cestovního ruchu pro vaši další cestu.

- Rozvíjejte své komunikační dovednosti: být průvodcem je především o výměně a sdílení. Musíte se starat o svou komunikaci a umět vyprávět příběhy dynamickým a vzdělávacím způsobem.

- Láska k profesi: Vášeň je nakažlivá a jako průvodce bude vaše láska k cestovnímu ruchu a historii vaší největší předností. Udělejte z každé návštěvy nezapomenutelné dobrodružství sdílením své vášně a nadšení se svými návštěvníky, budou potěšeni.

Share this article on facebook , linkedin or tell a friend